20 Mart 2009 Cuma

anime dosyası

aslında izleyeni daha önce anlamadığım bir olaydı bu anime kültürü ancak şimdi cân-ı gönülden desteklediğim bir ritüel halini aldı.her hafta gecenin bilmem kaçına kadar

death note(desunoto):
her ne kadar 30 küsür bölümün 25ini izlemiş ve kalanının gıcık ve hain bir şekilde bana anlatılmasına rağmen mükemmel bir anime. ki zaten benim atilla dorsay edasında onay vermeme gerek yok ki zira bu anime yayınlandığı yılda,yılın anime ödülünü almış,tescilli bir anime(miş). kurgu olayında ise çığır diyebileceğimiz bir safhaya gelinmiş. hani sonunda bole mal gibi kaldığınız filmler ya da "abi sonunda mal etti film ağzımız açık kaldı (MG) diye tanımladığımız filmler olur ya onlardandır. dövülesiye tavsiye edilir.

Slam Dunk:

bu ise kabul etmek gerekirse yaşımın çok altı bir anime ama eski günlerde (ortaokul civarı) bölük pörçük izlediğim tam anlamıyla şaaaane bir anime. basketbolla lisede tanışan ve insan üstü bir güce sahip olan hanamichi sakuragi sevdiği kız için basket takımına girer ve kendi de anlamadan basketi sever. giderek takımı shohoku'yu zafere taşıyan en önemli silahlardan biri olur tabi sürekli çekiştiği ve tartışmasız yılın çaylağı rukawa kaede de bir o kadar önemlidir.klasik ezilenin bir gün ezeni çatır çatır dağıttığı tarza sahiptir. aslında abartılı kısımlar yanında gerçekçi yanlarda bulunabilir. mesela söz konusu animede japonyanın en iri pivotu 1,93cmdir yanlızca. klasik anime kompleksinin dışında olaylar da seyreder.







Bleach:

işte amiyâne tabirle beni mahveden anime bu. 200 bölümden fazlasını,ki bir kaç anime birden fazla sayıda, izlediğim bana kendini izlettiren olay budur. japonca ölüm tanrısı anlamında shinigami ler ve hollow(kötü ruhlar) arasında geçen amansız ve yer yer pembe dizi yeri geldiğinde uzadıkça uzayan kanser eden bir çizgi filmdir. bazen insanın canından can alsa da yine de canını yiyim denilecek bir animdedir. ve başlandıcından itibaren çizimi giderek gelişmektedir. korkarım bu anime 500 bölümü vurduracak ve bizi ilerleyen yaşlara kadar başında esir edecektir.


ilgili animeler için ve dahası için online izleme yeri olarak tavsiye adres: www.animefreak.tv

Hiç yorum yok: